Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Geen winst voor Fiorentina
Maarten Vandenabeele

Fiorentina is er niet in geslaagd zich naar een tweede plaats in het klassemnet te spelen, op twee punten van Inter. Daarvoor moesten de Viola winnen in Genua, maar tegen een goed spelende thuisclub zat er niet meer in dan een puntendeling. Fiorentina is nu derde, samen met Juventus, op vier eenheden van Inter.

Thuisploeg Genoa startte in een vliegende vaart en het duurde even voor Fiorentina de zaken onder controle kreeg. Bij een eerste tegenprik was het bijna raak: Mutu kwam alleen voor de doelman, maar de verdediging kon nog ontzetten. Gaandeweg hadden de bezoekers het moeilijker met het enthousiaste spel van de Rossoblu en vooral Leon was een gesel voor de defensie, maar meer dan een pak corners leverde dat niet op. Na een knappe aanval kreeg Sculli dan dé kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar Frey had een klasseredding in huis.

Na de rust herstelden de Viola het evenwicht. De beste mogelijkheid uit de tweede helft was ook voor hen: Mutu zette zich door op links en kon besluiten, maar de Roemeen besloot nog door te spelen naar Pazzini, die het doelkader miste. Groot doelgevaar was er daarna niet meer, met een logische 0-0 tot gevolg.