Stadion: Stadio Delle Alpi
Juventus haalt uit
Maarten Vandenabeele

Juventus heeft overtuigend gereageerd op de slappe prestaties van de jongste weken en de vermeende onenigheid tussen spelers en trainer. De Bianconeri lieten niets heel van Crotone en lopen voorlopig weer uit in de stand. Napoli kan bij winst morgen wel nog op gelijke hoogte komen van de Oude Dame.

Juve greep de tegenstander meteen naar de keel. Het was een half mirakel dat het eerste doelpunt pas na 17 minuten viel: na een hoekschop kwam de bal bij Nedved, die naar doel schoot. Door een deviatie was doelman Soviero kansloos: 1-0. 6 minuten later stond het 2-0: Balzaretti scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen met een voorzet-schot. In de 44e minuut stond het al 3-0: Del Piero (foto) draaide zich vrij en schoot binnen. Na de pauze dreef Juve de score verder op: Del Piero maakte er na een mooie persoonlijke actie 4-0 van en op aangeven van Trezeguet scoorde Del Piero een derde keer, waarmee hij meteen topschutter wordt in de Serie B met 11 doelpunten: 5-0.

Bologna ging thuis onderuit tegen Piacenza met 0-2. Zauli kreeg al na een kwartier rood en die tegenslag kwamen de Rossoblu niet meer te boven. Nocerino en Rantier zetten in de tweede helft het overwicht van de bezoekers om in doelpunten. Door de tweede opeenvolgende nederlaag zakt Bologna weg in de stand. Piacenza staat vijfde.

Genoa won met het kleinste verschil van Modena en is vierde. Gasparetto scoorde de winning goal in de 63e minuut. Bentivoglio kreeg bij de bezoekers nog rood even voor het einde.

Mantova is tweede na een 4-0 pandoering, met Lecce als slachtoffer. Caridi, Bernacci en tweemaal Noselli verdeelden de doelpunten.