Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 29
Topploegen lopen schade op
Maarten Vandenabeele

Als Juventus morgen zijn wedstrijd tegen Triestina wint, zet de ploeg van Deschamps een grote stap naar promotie. Dichtste concuurent Napoli verloor immers vandaag en ook Genoa ging onderuit. Ook Bologna kon niet winnen. Piacenza wist wel de drie punten te pakken en wordt derde.

Napoli liep al na 8 minuten achter de feiten aan tegen Crotone: Sedivec (foto, links) omspeelde Iezzo en tekende de 1-0 aan. Kort daarop stond het bijna 1-1, maar Giubilato trof de paal. De misser brak de bezoekers zuur op, want in de 18e minuut moest Iezzo zich opnieuw gewonnen geven, dit keer op een schot van Giampaolo (foto, rechts): 2-0. De wedstrijd ging vlug over en weer en beide ploegen speelden vlot kansen bij elkaar. Napoli kwam terug op enkele minuten voor de pauze: een vrije trap van De Zerbi werd door Zamboni in eigen doel gewerkt: 2-1. In de 50e minuut was de gelijkmaker bijna een feit, maar Calaio kopte eerst tegen de baal en in de rebound vond zijn schot opnieuw het doelkader. Crotone hield verder stand en pakte een prestigieuze zege.

Genoa kwam van een kale reis naar Cesena terug. Na een evenwichtige eerste helft brak Pelle de ban in de 71e minuut. Hij kopte een voorzet van Bracaletti knap binnen: 1-0. Greco leek de Rossoblu een punt te bezorgen, toen hij in de 80e minuut vanuit een dubieuze positie de bal mocht binnenschieten, maar een laat doelpunt van Pellicori, na een vlijmscherpe counter, hielp de thuisploeg aan de winst: 2-1.

Gisteren al pakte Bologna op de valreep een punt mee tegen Mantova. De bezoekers vierden al na 5 minuten, via Noselli: 1-0. Kansen op de 0-2 waren er genoeg, maar in de slotfase kreeg Mantova het deksel op de neus: in de 92e minuut redde Bellucci een punt voor de thuisploeg, waarna bezoeker Notari nog met rood moest vertrekken, 1-1.

Piacenza won met duidelijke 3-0 cijfers van Frosinone. Man van de wedstrijd was Cacia, die alle doelpunten voor zijn rekening nam.