Stadion: Stadio Delle Alpi
Juve loopt weg van concurrentie
Maarten Vandenabeele

Juventus heeft een stevige optie genomen op de titel in de Serie B en bijhorende promotie. Dankzij de ruime winst tegen Triestina lopen de Bianconeri 6 punten uit op eerste achtervolger Napoli. Piacenza, derde in de stand, volgt al op 8 punten.

Het begon nochtans slecht voor de Oude Dame: in de zevende minuut schoot Peanna op Buffon en in de rebound kon Piovaccari scoren: 0-1! De reactie van de thuisploeg liet maar een minuut op zich wachten: Balzaretti bediende Camoranesi, die binnenkopte, 1-1. Nadat Del Piero de dwarsligger trof, bracht Palladino de Oude Dame op voorsprong in de 27e minuut: de jongeling verschalkte doelman Rossi en legde binnen, 2-1. Op slag van rusten dook Paro de zestien in, stak door naar Palladino, die zijn tweede van de avond scoorde: 3-1.

In de tweede helft was het een kwartier wachten op alweer een Turijns doelpunt: Del Piero gaf de assist en op de rand van buitenspel was alweer Palladino de afwerker: 4-1. De spits kreeg een applausvervanging van Deschamps en zijn vervanger Bojinov liet zich ook nog gelden: op 10 minuten van het einde kopte de Bulgaar een voorzet van Nedved tegen de netten, 5-1.