Stadion: Stadio Mario Rigamonti
Genoa wint topper
Maarten Vandenabeele

Genoa heeft een belangrijke slag thuisgehaald op de zevende speeldag van de Serie B. De Rossoblu wonnen op het veld van titelconcurrent Brescia en zijn steviger leider.

Thuisploeg Brescia, virtueel aan kop maar 1 wedstrijd minder gespeeld, nam het heft in handen maar kwam niet tot scoren. De bezoekers deden dat al vroeg wel: een vrije trap van Adailton kwam in de voeten van Sculli, die verwoestend uithaalde: 0-1 na 19 minuten. Net voor de pauze was Sculli opnieuw zijn belager Stankevicius kwijt, en Genoa zat op rozen: 0-2. Na de pauze kreeg de thuisploeg een kans om terug te komen, maar Possanzini schoot een strafschop hoog over, waarna de moed de thuisploeg in de schoenen zonk en Genoa eenvoudig overeind bleef.

Bologna knoopte weer aan met de zege: Modena werd met 2-0 huiswaarts gestuurd. Marazzina scoorde voor de pauze en Bellucci maakte de klus af na rust.

Gisteren al liet Napoli op de valreep een overwinning glippen. Via Calaio leek de zege bij Vicenza gegarandeerd, maar in de laatste minuut redde Cavalli een punt voor de thuisploeg.

Cesena staat voorlopig 2e na de 1-0 zege tegen Bari. Papa Waigo scoorde tegen de gang van het spel in, en in de resterende 20 minuten konden de bezoekers niet meer reageren.

Rimini ging verrassend in Lecce winnen met 1-2. Diamoutene kreeg al na 2 minuten rood, wat de thuisploeg duur te staan kwam: Petras versloeg zijn eigen doelman en na rood voor Peccarisi, die ervoor zorgde dat de ploegen weer met evenveel op het plein stonden, scoorde Ricchiuti de 0-2. Schiavi kon nog milderen, maar bij de 1-2 bleef het.