Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadio Omobono Tenni
Vijfde opeenvolgende zege voor Juve
Maarten Vandenabeele

Juventus is, na de vijfde opeenvolgende zege, bijna van zijn strafpunten af. Na de 0-1 bij Treviso staan de Bianconeri op -1. Voor het eerst bezet de Oude Dame niet meer de laatste plaats. Die twijfelachtige eer is nu voor Arezzo (-2) weggelegd. De kloof met leider Genoa bedraagt 16 punten, maar Juve heeft nog een wedstrijd te goed.

Bij Treviso begon Baseggio op de bank. Heel Juventus wou Del Piero aan zijn 200e doelpunt bij de Oude Dame helpen. De kapitein begon naast Trezeguet in de spits.

De thuisploeg begon heel enthousiast aan de wedstrijd maar na goed 10 minuten nam Juve het commando over. Na 21 minuten leek Del Piero te mogen feesten, maar hij scoorde vanuit duidelijk buitenspel en Farina keurde het doelpunt af. Even later kreeg 'Alex' een nieuwe mogelijkheid. Verdediger Valdez kon hem nog net genoeg hinderen. het was slechts uitstel: in de 31e minuut kwam de bal na een actie Birindelli - Camoranesi bij Zanetti en die schoot voorbij doelman Avramov, 0-1. In die fase van de wedstrijd waren de Bianconeri duidelijk een klasse te sterk maar uit het niets miste Russotto op een haar na de 1-1. Kort voor affluiten kon Camoranesi net niet het orgelpunt plaatsen op een schitterende aanval.

In de 51e minuut werd het 0-2, maar Trezeguet zag zijn doelpunt afgekeurd voor buitenspel, dit keer onterecht. De thuisploeg kwam wat aandringen maar Buffon bedreigen was moeilijk, al lukte dat wel via Fava en Viali. Een echt slotoffensief zat er niet in, al was Treviso in de 2e helft toch de evenknie van Juve, dat er nog zelden uitkwam. In de slotfase kwam Del Piero nog heel dicht bij de 0-2, maar zijn lob was net niet goed genoeg.