Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Arke Stadion
Twente doet een uitstekende zaak
Jimmy Wouters

FC Twente heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het behoud. De ploeg won, ondanks het vertrek van trainer Rini Coolen, met 3-0 van FC Utrecht.

In de eerste helft viel er eigenlijk niet zoveel te beleven. De thuisploeg had het bijzonder moeilijk met een fel en agressief FC Utrecht. Utrecht was baas en kreeg de beste kansen via ondermeer Adil Ramzi, Joost Broerse en Ricky Kruys. Zoals eerder al vermeld had Twente het moeilijk met het stugge spel van de Domstedelingen en kwam dan ook amper aan kansen toe.

Na de rust kwamen de Tukkers dan als herboren uit de kleedkamers. De partij kwam vervolgens meer in evenwicht te liggen, met wat kansjes voor zowel Twente als Utrecht. Na bijna 70 minuten spelen kwam de thuisploeg iet of wat gelukkig op voorsprong. Een vrije trap van Kennedy Backircioglü verdween pardoes in doel. Van dan af was het al Twente dat de klok sloeg. Tien minuten voor tijd besliste Touma de partij na een fout van Tiendalli. Vlak voor affluiten maakte Blaise N'Kufo er uiteindelijk nog 3-0 van. [AN]