Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Willem II Stadion
Dembele zet Willem II op weg naar winst
Jimmy Wouters

Het is zo goed als zeker dat RBC na dit seizoen de eredivisie vaarwel moet zeggen. De ploeg verloor vrijdagavond de degradatietopper op het veld van de nummer zeventien Willem II met 3-1.

De bezoekers uit Roosendaal moesten deze wedstrijd absoluut winnend afsluiten om nog enigszins de hoop te koesteren op een verlengd verblijf in de hoogste klasse. RBC begon dan ook met een erg aanvallende opstelling aan de wedstrijd. Al na anderhalve minuut spelen was de ploeg succesvol. Henk Vos opende de score door een voorzet droog binnen te schieten.

De wedstrijd werd erg aantrekkelijk vermits Willem II zocht naar de gelijkmaker. De ploeg zette constant druk, maar het waren de bezoekers die op de counter nog bijzonder dicht bij de 0-2 waren. Maar telkens was Marcelino te zelfzuchtig.

In de tweede helft verhoogde Willem II het tempo. Na een uur spelen kwamen de Tilburgers verdiend langszij. Het was de Belg Dembele die met een prachtig schot voor de gelijkmaker zorgde. De wedstrijd golfde vervolgens op en neer met wat kansjes aan beide zijden.

In de slotminuut liet Kerekes zich in het strafschopgebied vallen en versierde zo een penalty. Hadouir liet het buitenkansje niet onbenut en schoot de strafschop laag binnen. In de tweede minuut van de blessuretijd maakte Lammens het leed voor RBC compleet, door een voorzet in eigen goal te koppen. [AN]