Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV blijft leider in Nederland
Dirk Pieters

PSV Eindhoven blijft na de 1-2 overwinning op het veld van Utrecht leider in de Holland Casino Eredivisie. Jefferson Farfán was de held van de avond, hij maakte beide doelpunten voor de Eindhovenaren. Utrecht had gezien het wedstrijdbeeld recht op meer, maar liet teveel kansen liggen om de punten thuis te houden.

Utrecht begon het best aan de wedstrijd, maar liet enkele kleine kansjes liggen om op voorsprong te komen. In de twintigste minuut wist Farfan wel te scoren. De Peruaan kon op aangeven van Andre Ooijer zijn eerste van de avond scoren. De Utrecht-doelman was kansloos op het mooie schot. Ook na het doelpunt bleef de thuisploeg goed mee voetballen en liet het enkele aardige dingen zien op de grasmat. Toch kon een erg matig PSV de voorsprong vasthouden tot aan de rust.

Vlak na de rust zorgde aanwinst Adil Ramzi voor de verdiende gelijkmaker. Een afvallende bal kwam in de voeten van Ramzi terecht en hij liet doelman Gomes kansloos achter. Na de gelijkmaker brak de wedstrijd pas echt open. Beide ploegen kregen mogelijkheden genoeg om terug op voorsprong te komen, maar beide doelmannen lieten het beste van zichzelf zien. Pas in de 78e minuut was het opnieuw Farfan die de netten deed trillen. Na een mooie actie met Jan Vennegoor of Hesselink zorgde hij voor de 2-1 voorsprong en tevens eindstand. [AN]