Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Zuiderpark
NAC wint zespuntenwedstrijd
Jimmy Wouters

NAC heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het lijfbehoud. De ploeg won voor het eerst onder de nieuwe trainer Lok. Zo won de Bredase club woensdag in het Haagse Zuiderpark met 0-3 van ADO.

ADO komt door die nederlaag in erg nauwe schoentjes te zitten. Zo verloor thuisclub al voor de zevende keer op rij. In de beginfase vierde faalangst de boventoon. Beide ploegen kregen de beste scoringskansen door grote defensieve blunders. Voor ADO kregen Stroeve en Elia uitstekende kansen, maar ook aan de overzijde misten Rigters en Vonlanthen doeltreffendheid. Toch kwam NAC na tien minuten spelen door een treffer van Diba op een 0-1 voorsprong.

Van dan af was NAC de betere ploeg. De ploeg kreeg kans na kans, maar vooral het visier van Vonlanthen stond niet goed afgesteld. De thuisploeg mocht heel tevreden zijn dat het na een halfuur slechts 0-1 stond. In de slotfase van die eerste periode kwam ADO wat beter in de wedstrijd en kreeg het ook wat mogelijkheden.

In de tweede helft deelde NAC meteen het genadeschot uit door na zes minuten spelen al op 0-2 te komen. Het was verdediger Van Gessel die vrij mocht doorlopen en simpel kon scoren. ADO probeerde vervolgens nog de schade te beperken, maar het was NAC dat op de tegenaanval nog het gevaarlijkst was. Negen minuten voor tijd maakte Leonardo er zelfs 0-3 van.  [AN]