Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen wint met ruime cijfers
Jimmy Wouters

Heerenveen heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op een plaatsje in de play-offs. De Friezen versloegen concurrent Vitesse met zware 4-1 cijfers.

Vitesse begon nochtans uitstekend aan de partij. Al na zeven minuten spelen mocht de Deen Junker ongehinderd een voorzet van De Mul vrij inkoppen. Desondanks trok het gehavende Vitesse zich niet terug. De ploeg bleef de aanval kiezen, waardoor de fans een leuke wedstrijd voorgeschoteld kregen. Heerenveen kwam gaandeweg de wedstrijd beter in het spel en halverwege de eerste periode stond de ploeg al op gelijke hoogte. Na slecht wegwerken van Yakubu kon Yildirim van dichtbij voor de 1-1 zorgen. Vervolgens kregen beide teams nog enkele aardige mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of scheidsrechter Wegereef moest zich wegens een blessure laten vervangen door Winter. De nieuwe ref stond nog maar amper op het veld of Heerenveen stond al 2-1 voor. Opnieuw verdedigde Yakubu niet goed uit, maar ditmaal was het Bosvelt die doelman Coutinho kansloos liet. De veer was vervolgens gebroken bij Vitesse en door doelpunten van Nilsson en Yildirim kwam de eindscore op 4-1. [AN]