PSV aast op revanche

Geert Bukkems
| 0 reacties
PSV aast op revanche
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond worden er weer enkele spannende duels afgewerkt in de Nederlandse Eredivisie. Waaronder een Brabantse derby tussen RKC Waalwijk en Willem II en ook koploper PSV moet aan de bak. De Eindhovenaren ontvangen in het eigen Philips Stadion Heracles Almelo.
 
PSV – Heracles Almelo
 
Koploper PSV speelt vanavond thuis tegen verrassing Heracles Almelo. PSV is duidelijk op zoek naar revanche na het beschamende gelijkspel tegen Heracles Almelo in de eerste speelronde. Heracles Almelo speelde afgelopen week in eigen huis gelijk tegen SC Heerenveen, wat toch zeker geen slecht resultaat te noemen is. Bij PSV ontbreekt de Braziliaanse verdediger Alex die last heeft van zijn lies en daarom een duel aan de kant blijft, ook Jefferson Farfán is nog een vraagteken. Heracles Almelo heeft dit seizoen al eerder topclubs verrast, lukt het ze vanavond ook om PSV te verrassen?
 
SC Heerenveen – Vitesse
 
SC Heerenveen en Vitesse zijn allebei clubs die de punten op dit moment hard nodig hebben: SC Heerenveen om de aansluiting te behouden met de clubs die strijden om een plaats in de Champions League play-off en Vitesse om enigszins weer aansluiting te vinden met deze clubs en om niet te zakken naar het rechterrijtje. Zowel SC Heerenveen en Vitesse boekten in de midweek beiden geen bevredigend resultaat. SC Heerenveen speelde toch wel licht teleurstellende gelijk tegen Heracles Almelo en Vitesse verloor in de slotminuten in eigen huis van FC Twente. Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie in 2-2, lukt het Vitesse dit keer om een punt te stelen uit het Abe Lenstra Stadion?
 
FC Twente – Roda JC
 
FC Twente lijkt de vorm weer een beetje hervonden te hebben na het ontslag van Rini Coolen. De afgelopen twee wedstrijden werden alweer gewonnen, in de uitwedstrijd tegen Vitesse werd in de slotminuten een achterstand omgebogen in een overwinning. Roda JC won in de midweek met 1-0 van RKC Waalwijk, maar zag wel Sekou Cissé vervroegd naar de kleedkamers gaan door een domme rode kaart, waardoor hij vijf wedstrijden niet van de partij mag zijn. De vorige confrontatie in dit seizoen eindigde nog in een overtuigende 2-0 in het voordeel van Roda JC. Arouna Koné, de Ivoriaanse spits die toen nog voor Roda JC uitkwam had toen nog aandeel in beide doelpunten. Lukt het Roda JC ook nog om zonder Arouna Koné de volle punten te pakken tegen FC Twente?
 
RKC Waalwijk – Willem II
 
Het gaat de laatste tijd niet meer zo lekker bij RKC Waalwijk. De club pakte in de afgelopen 5 wedstrijden slechts één punt en dat was nota bene nog tegen degradatiekandidaat RBC Roosendaal. Vervolgens vertrok in de winterstop ook nog eens clubtopscorer Rick Hoogendorp naar VfL Wolfsburg. Bij Willem II gaat het ook niet best, er werden in de winterstop verschillende spelers aangetrokken, maar de resultaten zijn nog niet veel beter geworden. De club staat nog altijd zeventiende, maar begint wel al weer voorzichtig puntjes af te snoepen van tegenstanders. Willem II verloor eerder dit seizoen, toen nog met Robert Maaskant als trainer, thuis met 2-1 van RKC Waalwijk. Lukt het ze om vanavond een beter resultaat af te dwingen?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties