Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Mandemakers Stadion
Jochen Jansen bezorgt RKC winst
Jimmy Wouters

RKC heeft eindelijk nog eens een wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Zaterdagavond nam de ploeg, zij het met veel moeite, met 1-0 afstand van het getergde Willem II.

De thuisploeg moest tot in de slotfase wachten alvorens de score veilig te stellen. Dat het zolang duurde had RKC vooral aan zichzelf te danken. In de eerste helft was de ploeg duidelijk de betere en kwam Willem II amper in het spelbeeld voor. Hoewel RKC duidelijk de bovenhand had, kreeg het moeilijk kansen bij mekaar gespeeld. De kansen die het dan wel kreeg, werden dan ook nog eens vakkundig gemist.

Na de rust kwam Willem II dan wat beter in de wedstrijd, maar veel viel er niet te beleven. Kansen bleven lange tijd uit. In de slotfase ging de thuisploeg dan nog eens op zoek naar een doelpunt en met succes. Vijf minuten voor tijd lukte het Jochen Jansen alsnog op aangeven van Zuiverloon om voor de winnende treffer te zorgen. [AN]