Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
Vermaelen scoort, Ajax verliest
Jimmy Wouters

FC Groningen heeft in de eigen Euroborg het gehavende Ajax met 3-2 verslagen en doet hiermee een uitstekende zaak voor een plaatsje in de play-offs.

Ajax, dat omwille van de vele blessures met een heel jong elftal aantrad, werd van begin af aan onder de voet gelopen door een sterk spelend Groningen. De thuisploeg kwam na 13 minuten op voorsprong nadat Levtsjenko een strafschop benutte na hands van Vermaelen. Vier minuten later kwam Ajax via Huntelaar weer langszij. Groningen had het toen even moeilijk, maar herpakte zich vrij vlug. De ploeg bleef het betere van het spel hebben, maar geraakte niet voorbij een uitstekend keepende Stekelenburg. In de toegevoegde tijd van die eerste periode slaagde Nevland er uiteindelijk toch in de Amsterdamse goalie te verslaan.

Ook in de tweede helft bleef Groningen domineren en kansen creĆ«ren, maar de ploeg geraakte maar niet voorbij Stekelenburg. Volledig tegen de verhouding in kwam Ajax in de tweede helft toch nog langszij. Vermaelen kopte een hoekschop binnen. Groningen was niet aangeslagen en kwam niet veel later met een schitterend doelpunt van Van der Linden weer op voorsprong. In de slotfase werd Vermaelen na een tweede gele kaart van het veld gestuurd. [AN]