Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Makkelijke zege voor PSV
Jimmy Wouters

PSV heeft zaterdagavond een sobere maar een heel eenvoudige 1-0 overwinning geboekt tegen een uitermate zwak NEC.

Veel tegenstand kregen de Eindhovenaren eigenlijk niet. De ploeg was gedurende de hele wedstrijd oppermachtig, maar verzuimde dat overwicht in doelpunten om te zetten. De thuisploeg sprong namelijk veel te slordig om met de gecreëerde kansen. Daarnaast keepte NEC-doelman Van Emmerik een zeer sterk duel.

Het was tot diep in de tweede helft wachten alvorens PSV eindelijk de weg naar de netten wist te vinden. Opnieuw was het Jefferson Farfán die het doelpunt voor zijn rekening nam. Het eerste schot van NEC richting het doel van PSV viel vijf minuten voor tijd te bewonderen, maar veel stelde het niet voor. [AN]