Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen in slotfase voorbij RKC
Jimmy Wouters

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een logische 2-1 overwinning geboekt tegen RKC Waalwijk. Toch moesten de Friezen tot in de slotfase wachten op de winnende treffer.

SC Heerenveen was eigenlijk doorlopend de betere ploeg. In de eerste helft zocht de thuisploeg de aanval terwijl RKC speculeerde op de tegenaanval. De Brabantse tactiek loonde, want wat bij Heerveen niet lukte, werkte aan de overzijde wel. Nadat de Friezen enkele goede kansen verprutst hadden, kon Dominique van Dijk halverwege de eerste periode de score open.

Na rust ging Heerenveen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg speelde een legio aan kansen bij mekaar, maar slaagde er niet in eentje te verzilveren. In de 67e minuut was het via Pranjic dan eindelijk raak. Heerenveen bleef op zoek gaan naar de winnende treffer. Een minuut voor tijd wist Arnold Bruggink met een vrije trap zijn ploeg alsnog de overwinning te bezorgen. [AN]