Speeldag: Speeldag 26
Stadion: DSB Stadion
AZ pakt omstreden punt tegen Ajax
Dirk Pieters

PSV is opnieuw de winnaar van de speeldag geworden. De Eindhovenaren wonnen dit weekend en zagen zondag de topper tussen AZ en Ajax op een 1-1 gelijkspel eindigen. Kenneth Perez had de Amsterdammers in de tweede helft op voorsprong gezet, maar een omstreden doelpunt van Maarten Martens zorgde voor de 1-1 eindstand.

De eerste helft was vrij saai om volgen en het meest opvallende moment was dan ook de tweede gele kaart van Edgar Davids. De ‘pitbull’ kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart en dus de rode als gevolg. Beide ploegen kregen in de eerste helft één goede kans, maar zowel Jenner als Klaas-Jan Huntelaar kregen de bal niet tegen de netten.

Henk Ten Cate wou de wedstrijd niet met negen eindigen en haalde onder meer de opgefokte Wesley Sneijder naar de kant. Toch kwamen de bezoekers met een man minder op voorsprong. Oud-AZ'er Perez profiteerde van geklungel in de verdediging en schoot de bal achter doelman Boy Waterman; 0-1. In de slotfase van de wedstrijd speelde scheidsrechter Wegereef een belangrijke rol. Demy de Zeeuw ging met een gestrekt been naar doelman Maarten Stekelenburg; die de bal niet kon vasthouden. Het was invaller Maarten Martens die kon profiteren en de 1-1 op het bord zette. Beide ploegen gingen in de laatste minuten nog op zoek naar de winnende treffer, maar onder meer Ryan Babel, Leonardo en Martens waren voor het doel net niet scherp genoeg.