rkcRKC
vitVitesse
0-1
19' Danko Lazovic (pen)
Excelsior terug met voeten op aarde

Excelsior Rotterdam is na het knappe gelijkspel van vorige week tegen Ajax (2-2) terug met beide voeten op de grond gezet. In het eigen Woudenstein verloren de mannen van Ton Lokhoff met duidelijke 0-2 cijfers van NAC Breda.

Wat beide ploegen zondagmiddag aan het publiek voorschotelende was werkelijk niet om aan te zien. Excelsior speelde vol angst en kwam totaal niet uit de eigen verdedigende stelling uit. NAC van zijn kant zakte mee in het bedroevige tempo van de thuisploeg, waardoor er geen enkele kans te noteren viel.

In de tweede periode slaagde NAC er wel in het veldoverwicht in doelpunten om te zetten.; Na ruim vijftig minuten voetballen brak Mtiliga voor de bezoekers de ban. Buiten de treffer van Anouar Diba (73e minuut) viel er in een werkelijk slaapverwekkend duel niets meer te beleven.