Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Heerenveen zakt steeds verder weg
Dirk Pieters

SC Heerenveen deed zaterdagavond een slechte zaak door het duel tegen Roda JC te verliezen met 1-0. De Friezen mogen door de nederlaag een plaats in de top vijf mogelijk vergeten. Heerenveen moet nu gaan vechten voor een plaats bij de beste negen, maar Roda lijkt na de zege een plaats in de play-offs veilig te hebben gesteld.

Heerenveen moest het opnieuw stellen zonder topschutter Afonso Alves en dat was merkbaar. Zijn vervanger, Niklas Tarvajärvi, deed zijn best voorin, maar tot echt gevaarlijke acties kwam hij nooit. Ook de thuisploeg was niet bij machte om voor veel gevaar te zorgen. Toch kon Roda gaan rusten met een voorsprong. Vlak voor rust was het Andreas Oper die op aangeven van Marcel de Jong de 1-0 op het bord zette. Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche was kansloos op de poging van Oper.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld en zo zag het er vroeg in de wedstrijd uit dat Roda zich mocht opmaken voor een feest. Heerenveen kon aanvallend niets meer creëren en ook het inbrengen van debutant Age Hains Boersma veranderde daar weinig aan. Adil Ramzi was aan de andere kant nog dichtbij de 2-0, maar hij was net niet scherp genoeg in de afronding.