azAZ Alkmaar
tweFC Twente
0-1
14' Blaise N'Kufo (pen)
1-1
1-2
2-2
Datum: 17/09/2006 14:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: DSB Stadion
Dembele redt punt voor AZ
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Dembele redt punt voor AZ
Foto: © SC

AZ heeft in het eigen DSB-Stadion met heel veel moeite een punt uit de brand gesleept tegen het stugge FC Twente. In de slotfase was het Moussa Dembele die de 2-2 op het bord wist te zetten.

FC Twente begon erg sterk en zocht meteen de aanval op. AZ had het bijzonder moeilijk met de aanvallende intenties van de bezoekers uit Enschede. Na een bizarre handsbal van Luirink mocht N'Kufo vanop de stip de score openen. Vervolgens zakte het spelpijl wat in elkaar. Beide ploegen stapelden het balverlies op en de wedstrijd werd bitsiger. De beste kans was nog voor Twente, maar N'Kufo schoot oog in oog met doelman Didulica onbesuisd over.

Na de pauze zorgde AZ-coach van Gaal met Dembele voor meer aanvallende impulsen. Op het uur leverde die zet rendement op, want Shota Arveladze werkte een voorzet van Jaliens perfect af. AZ leek nu op weg om alsnog de zege veilig te stellen, maar Twente beet fel van zich af. Na een snel uitgevoerde counter bracht Sharbel Touma zijn ploeg weer op voorsprong. AZ bleef verwoed zoeken naar de gelijkmaker en vond die vlak voor affluiten alsnog door een mooie treffer van Dembele. [AN]

Belgen op het veld:

AZ: Dembele (ingevallen in 46'), Martens (ingevallen in 55').

Vooraf