Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Woudestein
Uitstekende start voor Excelsior
Jimmy Wouters

De gedoodverfde degradatiekandidaat Excelsior Rotterdam is het seizoen uitstekend gestart. De ploeg won z'n tweede duel in het eigen Woudestein met 3-2 van Willem II.

Excelsior had het aanvankelijk moeilijk met het spel van Willem II. De bezoekers kregen zelfs de beste kansen, via onder meer Redan en Den Ouden. Na 35 minuten leverde de eerste echte dreiging van de thuisploeg meteen een treffer op via Steur. Diezelfde Steur verdubbelde drie minuten later de score. Vlak voor de pauze kwam de ploeg zelfs op 3-0 na een doelpunt van Slory. Toch maakte Excelsior het zichzelf nog moeilijk door in de slotminuut te verslappen, waardoor El Hamdaoui zijn ploeg terug in de wedstrijd bracht.

Willem II ging in de tweede helft op zoek naar doelpunten, maar gevaarlijk was de ploeg op geen enkel moment. Pas in de slotminuten werd het spannend toen El Hamdaoui er 3-2 van maakte. In de absolute slotfase kwam El Hamdaoui nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal strandde op de paal. [AN]