Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax blijft aan de leiding na winst
Dirk Pieters

Ajax won woensdagavond met 2-0 van ADO Den Haag en blijft zo aan de kop van de Nederlandse Eredivsie. Beide doelpunten vielen in de eerste helft en zo wonnen de Amsterdammers vrij simpel van ADO.

In de eerste helft speelde Ajax met momenten uitstekend voetbal en kwam het iets over het halfuur verdiend op voorsprong. Het was Gabri die de thuisploeg op 1-0 bracht na een mooi opgezette aanval. Amper drie minuten later verdubbelde Wesley Sneijder de score. Dat was meteen ook de verdiende ruststand; 2-0.

In de tweede helft liet Ajax de bezoekers beter in de wedstrijd komen, maar echt in de problemen kwam de thuisploeg nooit. De ploeg van Frans Adelaar probeerde wel en ging duidelijker op zoek naar een doelpunt. De Ajax-verdediging hield goed stand en zo won het met 2-0 van ADO.

De Amsterdamse ploeg blijft zo aan de leiding met twee punten voorsprong op PSV, dat met 7-0 won van Sparta. [AN]