Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Oosterpark Stadion
Groningen maakte het zichzelf moeilijk
Dirk Pieters

FC Groningen kende een lastige avond op eigen veld tegen Excelsior. De thuisploeg won uiteindelijk wel met 2-1, maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Het was wel de thuisploeg die het zichzelf moeilijk maakte door veel kansen te missen. Door deze zwaarbevochten overwinning komt Groningen op een gedeelde derde plaats in de Eredivisie.

In het Euroborg was het het elftal van Ron Jans dat voor de openingstreffer zorgde. Erik Nevland zorgde met zijn derde van het seizoen voor de 1-0 voorsprong. Dat was meteen ook de ruststand van een evenwichtige eerste helft.

In de tweede helft barstte de wedstrijd helemaal open. De tweede helft was nog maar net begonnen of Guillano Grot zorgde voor de gelijkmaker. Beide ploegen kozen na de gelijkmaker voor de aanval. Toch was het wederom Nevland die er iets over het uur, op aangeven van Mark-Jan Fledderus, voor zorgde dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Na de 2-1 begon Excelsior te drukken aan het doel van Bas Roorda, maar tot een treffer kwam het niet. In de slotfase werden nog twee spelers uitgesloten. Zowel Rasmus Lindgren als Enrico Drost mochten vroegtijdig vertrekken. [AN]