KORT: de tegenstanders van Anderlecht

KORT: de tegenstanders van Anderlecht
Foto: © SC

Bayern München is onbetwistbaar de topclub van Duitsland. De ploeg verloor deze week nog Giovane Elber aan Olympique Lyon maar versterkte zich eerder met de Europese topschutter van afgelopen seizoen Roy Makaay. Bayern heeft tal van sterren lopen zoals Ballack, het jonge supertalent Deisler, sluipschutter Pizarro en stevige verdedigers als Kuffour, Jeremies en Lizarazu. De ploeg bespeelt het Olympiastadion, maar het stadion zit voor oninteressante duels bijna nooit halfvol en is bij wijlen erg sfeerloos. Bayern miste de start van de Bundesliga niet en prijkt mee bovenaan in het klassement. Vorig jaar eindigde Bayern in een groep met onder andere Deportivo, Milan en Lens op de allerlaatste plaats en was het uitgeschakeld. De kansen op winst voor RSC Anderlecht thuis tegen 'FC Hollywood' schatten we op 35%, uit op 15%.

Olympique Lyon werd afgelopen seizoen voor de tweede keer op rij kampioen van Frankrijk. De ploeg verloor Sonny Anderson aan Villarreal maar deed afgelopen week een superaankoop met Giovane Elber. De ploeg van coach Paul Le Guen heeft met doelman Coupet een zeer betrouwbaar sluitstuk. Op het middenveld zijn Juninho en Carrière de sterke mannen, vooraan is het rekenen op goals van Luyindula, Elber en Govou. Nieuwkomer Mickael Essien (van Bastia) bewees in de competitiestart al zijn waarde voor de Lyonnais. Belgische ploegen hebben slechte herinneringen aan het Stade Gerland. Club verloor er een paar jaar geleden met 3-0 in de Uefabeker waar het pijnlijk werd uitgeschakeld. De kansen op winst van RSCA thuis schatten we op 65% en uit op 30%.

Celtic Glasgow is de ploeg van onze landgenoot Joos Valgaeren. De katholieken uit Celtic Park (voorheen Parkhead) speelden vorig jaar in Sevilla de finale van de Uefabeker maar verloren die met de Silver Goal. Celtic heeft met Hendrik Larsson een echte prijsschutter in huis en vormt hij met Chris Sutton en John Hartson een sterke voorhoede. Met Lambert en Stilian Petrov heeft groenwit zeer sterke middenvelders in huis. Achterin is Balde de rots in de branding samen met Mjallby en Valgaeren. De ploeg van Martin O'Neill begon niet al te best aan de competitie want het werd meteen op achtervolgen aangewezen op eeuwige rivaal Rangers. 0-0 werd het op de eerste speeldag tegen Dunfermline. Afgelopen werd moeizaam gewonnen van promovendus Partick Thistle. De kansen op winst tegen Celtic schatten we voor RSCA thuis op 70% en uit op 30%.

Voor meer informatie over de desbetreffende ploegen verwijzen we u naar de rubriek Een blik op... waar u vanaf het begin van de Champions League iedere week een groot overzicht van de tegenstanders kunt vinden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties