Heerenveen, Roda JC en FC Utrecht winne

SC Heerenveen heeft zich in de top van de Holland Casino Eredivisie weten te nestelen. De Friezen wonnen vanavond in eigen huis met 1-0 van RKC Waalwijk, wat tevens hun zesde thuiszege op rij was. SC Heerenveen begon het duel scherper dan RKC Waalwijk wat resulteerde in een paar goede kansen, net voor rust wist Richard Knopper de score te openen met een mooi schot.

Willem II begon sterk aan de wedstrijd tegen Roda JC. De club uit Kerkrade wist het duel te winnen met 0-2. In Tilburg werd er gerust met een tussenstand van 1-0 door een doelpunt van Sonko in de 36e minuut. Keeper Zois speelde eeen verdienstelijke wedstrijd. In de tweede helft zocht Willem II tevergeeft naar de gelijkmaker, maar het team van Mark Wotte was niet scherp genoeg in de afronding. Diep in de tweede helft bepaalde Kone de eindstand 0-2.

In Breda trof NAC een gemotiveerd FC Utrecht. Elmander wist de score te openen in de 45e minuut, na een blunder van invaller v.d. Brink. Pas in de tweede helft realiseerde FC Utrecht zich de ernst van dit duel en streed voor wat het waard was. FC Utrecht toonde veerkracht door de 1-0 achterstand om te turnen naar de 1-2 overwinning door doelpunten van invaller Donny de Groot en een eigen doelpunt van Marcel Koning.