Subtoppers in gevaar

Subtoppers in gevaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de 10de speeldag is een facelift bij de topvijf goed mogelijk. Kleppers als Lauwe (4de) en Izegem (3de) krijgen bij Lovendegem respectievelijk SV Oudenaarde het immers niet voor de poes.

Vooral omdat men bij Lovendegem dringend nood aan punten heeft. De blauw-gelen willen niet verder wegzinken en de middenmoot in het vizier houden. Om met een gerust gemoed de winterstop in te gaan moet SK De Jeugd in de eerstvolgende wedstrijden minimum vier punten pakken. Lauwe weet meteen dat er geprikkelde tegenstander op hen wacht.

Dat geldt ongetwijfeld ook voor Izegem dat in het Oudenaardse Thienpont-stadion voorzichtigheid zal moeten koppelen aan rake trefkracht. Oudenaardse thuiswinst kan overigens de Laverge-armada naar een topvijflaats loodsen en de borstelmakers daar uit kieperen. Voor Evergem Center wacht een uitermate zware opdracht bij leider Rac. Waregem. ,,We hebben niets te verliezen. Hoe langer Waregem ongeslagen is hoe dichter ze bij de eerste nederlaag komen' antwoordt een filosofische Evergem-trainer Omer Van Praet. Na de thuisnederlaag in het derby tegen Lovendegem herpakten de geel-roden zich snel met twee overwinningen op rij. ,,Tegen de absolute heerser in Vierde A zijn we overigens extra gemotiveerd. We zijn trouwens nog niet vergeten dat we vorig seizoen na een nipte nederlaag tegen de West-Vlamingen naast een eindrondetocket grepen'.

,,Vice-leider Gent-Zeehaven krijgt op papier met Zwevegem Sp. een haalbare tegenstander voorgeschoteld. Maar wat is haalbaar in Vierde A? Bij de Gentse Ratten wil men overigens ,,subito presto' komaf maken met die slechte thuisreputatie wegens vaak puntenverlies. Overuigend winnen zou de echte Gentse fans allicht een hart onder de riem steken.

Daarentegen staat voor Eendacht Aalter de klok op twee voor twaalf. Met de komst van Sint Eloois-Winkel krijgt rood-wit een zoveelste nieuwe kans om die eerste driepunter binnen te halen. Inmiddels werd trainer Douglas Platteau, op ,,Put-achtige' manier ontslagen en kwam Etienne Bruggeman aan het roer. Die wil vooreerst het groepsgevoel verstevigen. Blijkbaar laat Aalter bij een achterstand te snel het kopje hangen. Vooralsnog is er niemand in staat om een voortrekkersrol op zich te nemen. Bovendien wil Bruggeman meer tempoversnellingen proberen in te lassen in het Aaltserse concept. Hoe ver de nieuwe coach en zijn kern daarin zijn geslaagd kan zondagnamiddag worden bekeken.

Het Oost-Vlaamse derby tussen het stagnerende Zottegem en het oprukkende WIK Eine kan voor vuurwerk zorgen. Beide resideren op de drempel van de betere middenmoot. Wie komt een stapje dichter? Onderaan vechten SC Wielsbeke en Gistel een West-Vlaams robbertje uit om de gevaarlijke zone te ontvluchten. Een eventuele puntendeling zou beide weinig perspectieven bieden.

Eernegem moet zijn vijfde plaats kunnen vasthouden, desnoods optimaliseren, bij Templeuve. Als de West-Vlamingen er in slagen het stugge bolwerk snel te ontwrichten dan ligt een driepunter voor het grijpen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties