Valencia blijft in spoor Real

Valencia CF is dankzij een 2-1 overwinning op Athletic Bilbao in het spoor van Real Madrid gebleven. De thuisclub kwam dankzij de winst op twee punten van koploper Real, dat zaterdag bij FC Barcelona won (1-2). In de 88ste minuut miste Valencia een strafschop, waarna Bilbao in de allerlaatste minuut hetzelfde deed en zo de gelijkmaker misliep.

Vicente had met twee goals Valencia twee maal aan de leiding gebracht (17', 65'). Tussendoor had Santiago Ezquerro voor Athletic gescoord (52'). In de 88ste minuut veroorzaakte José María La Cruz een strafschop, maar Francisco Rufete miste vanaf elf meter. La Cruz werd van het veld gestuurd. Roberto Ayala van Valencia overkwam twee minuten later hetzelfde. De Argentijn veroorzaakte eveneens een penalty. Ismail Urzaiz zag zijn inzet echter gestopt door doelman Santiago Cañizares.