Premier League: wedstrijdverslagen 17/01

Leider Man Utd heeft verrassend verloren tegen staartploeg Wolves, dat hierdoor over Leeds wipt. Arsenal krijgt op zondag in Birmingham de kans op eerste te worden als ze winnen tegen aston Villa.
Na een zege in Everton staat Charlton stevig op de vierde plaats. Liverpool heeft het laten afweten in Tottenham. Leicester zag de drie punten op een dramatische manier uit handen glippen in Middlesbrough.

Wolves-Manchester United 1-0

Aanvankelijk leek Manchester het duel met de Wolves zonder kleerscheuren door te komen. De ploeg van Alex Ferguson was vanaf het eerste fluitsignaal sterker en kreeg in het eerste half uur al enkele goede kansen. Toen de Red Devils na dat half uur nog steeds niet hadden gescoord, kreeg de thuisploeg meer vertrouwen in een goede afloop en werden de bezoekers enigszins zenuwachtig. Op slag van rust kreeg United een goede mogelijkheid om het naderende onheil af te wenden. Ruud van Nistelrooy stond in het strafschopgebied vogelvrij klaar om een voorzet doeltreffend af te werken, maar met een uiterste strekking tikte keeper Michael Oakes de bal over de achterlijn. De tweede helft leverde hetzelfde beeld op. Onder meer Cristiano Ronaldo en Van Nistelrooy kregen kansen om hun ploeg uit zijn lijden te verlossen, maar zij schoten zelden met scherp en bovendien keepte Oakes een foutloze wedstrijd. Nadat Manchester ook in het eerste kwartier van de tweede helft de ban niet kon breken, gebeurde het onvermijdelijke. Miller liep met de bal aan de voet door het hart van de defensie van de bezoekers en verschalkte keeper Tim Howard met een geplaatst schot.

Tottenham-Liverpool 2-1

Liverpool leed op het veld van Tottenham zijn eerste nederlaag van 2004. Robbie Keane had de Spurs 1-0 voor gebracht vanop de stip. Helder Postiga maakte er 2-0 van, zijn eerste doelpunt voor Tottenham. Een kwartier voor tijd wist Harry Kewell Liverpool terug in de match te brengen met een prachtige individuele actie, maar verder dan 2-1 kwamen de bezoekers niet.

Manchester City-Blackburn 1-1

Voor de wedstrijd was er het afscheid van David Seaman. Hij werd in de bloemetjes gezet na een rijke loopbaan als doelman. Zijn vervanger David James deed het niet slecht. Garry Flitcroft redde een punt voor Blackburn nadat Nicolas Anelka City op voorsprong had gebracht. Het laatste half uur leken beide teams tevreden met een punt. De schrik om te verliezen was groter dan de drang om te winnen. Het vertrouwen is duidelijk zoek bij beide ploegen.

Everton-Charlton 0-1

Graham Stuart scoorde tegen zijn ex-ploeg vlak voor rust het enige doelpunt van de match op Goodison Park. Na de pauze drukte Everton, maar het kwam niet tot scoren.

Southampton-Leeds 2-1

Doelpunten in de eerste helft van Brett Ormerod en Kevin Phillips bezorgden Leicester een nieuwe nederlaag. Verdediger Matthew Kilgallon kon voor Leeds tegenscoren. Het bleef echter 2-1, zelfs toen doelman Robinson van Leeds in de slotfase mee naar voor trok. Voor de Saints de eerste zege in zes matchen.

Bolton-Portsmouth 1-0

Kevin Davies scoorde de enige goal in Bolton-Potsmouth. In de slotminuten kreeg Dejan Stefanovic van Pompey nog rood na protest. Pompey komt steeds dichter bij de degradatiezone.

Middlesbrough-Leicester 3-3

Het duel tussen Boro en Leicester werd een dramatische wedstrijd. Al na 8 minuten wist Juninho de thuisploeg op voorsprong te brengen. Vlak voor rust redde doelman Ian Walker van Leicester de strafschop van Joseph-Desire Job. Hij stond na de 1-0 heel sterk te keepen. Na rust brak de match helemaal open. Paul Dickov scoorde twee keer voor Leicester en marcus Bent bracht de bezoekers 1-3 voor. Boro leek helemaal verloren tot ze in blessuretijd nog twee keer konden scoren. Maccarone en Curtis zorgden voor het gelijkspel. Een zware tegenvaller voor Leicester dat derdelaatste blijft en de concurrenten ziet wegschuiven.