E. Aalter moet kans grijpen

E. Aalter moet kans grijpen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Vierde A wordt op de 21ste speeldag uitgekeken naar het degradatiedebat. Het duel tussen E. Aalter en hekkensluiter Templeuve moet vooral de fans van beide clubs aanspreken. Na de ruime winst vorige week op SV Oudenaarde fleurde Aalter op als een drenkeling die een schip aan de kim bespeurt. Het komt er nu voor de rood-witten op aan die lijn verder te trekken. Bij winst kan de Brylle-formatie een sprongetje in de goede richting maken.

Anderzijds wordt de uitwedstrijd bij het bedreigde Zwevegem voor Evergem Center geen gezondheidsuitstapje. Met slechts drie punten in de jongste zeven wedstrijden scoorden de rood-gelen zeer magertjes. Het zorgde er voor dat het bonus op de bedreigde ploegen fors is gesmolten. En met de West-Vlaamse thuisploeg krijgt Evergem voor de derde keer op rij een lager gerangschikte ploeg te bekampen. Wil de Van Praet-formatie niet in de problemen komen dan moeten er punten gesprokkeld worden. Rood-geel heeft een mentale klik nodig om met het beschikbare talent een positieve wedstrijd te produceren. Voor trainer Van Praet wordt het overigens, na vijf seizoenen, zijn laatste competitie bij Evergem. Hij loodste Evergem van tweede provinciale naar vierde nationale.

Zottegem krijgt een tweede kans op rij om naar de topvijf door te stoten. Of het derde geklasseerde WS Lauwe dat zo maar laat gebeuren blijft een open vraag.

SV Oudenaarde dat naar Gent-Zeehaven reist doet het zonder trainer Gerrit Laverge. Een interview op een vrije radio vorige week van een bepaald Oudenaardse bestuurslid was de druppel die de emmer bij Laverge deed overlopen. Of dat een goede voorbereiding is geweest om Gent-Zeehaven aan te pakken wordt in het midden gelaten. Na de recente nederlaag lijk de Brouwerploeg blijkbaar in licht verval.

Eine doet er best aan om punten te halen tegen Gistel. Want met net evenveel punten als Zwevegem en Aalter blijven ze hangen in de bedreigde zone.

Vorige week liep SK Lovendegem bij Templeuve op een onverwachte gasbek. Nochtans oogde alles goed toen de geel-blauwen een 3-0 achterstand op haalden. Nadien nog drie doelpunten slikken zorgde voor een mentale klap. Tijdens de voorbije dagen kon SK zich herstellen en dat zal nodig zijn met de komst van Eernegem. In de heenronde kreeg blauw-geel aldaar een pandoering wegens vier voltreffers. Evident dat de thuisploeg een pak revanchegevoelens kwijt wil. De voorsprong op de bedreigden is te groot om te gaan panikeren. Op eigen veld kan Lovendegem altijd iets meer. Het is meteen duidelijk dat SK Lovendegem nog een appeltje te pellen heeft met de West-Vlaamse bezoekers.

Sint Eloois-Winkel kan bij Wielsbeke weer met de zege aanknopen terwijl leider Rac. Waregem tegen Izegem zijn ongeslagen status kan bestendigen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties