Koptrio verliest punten

Koptrio verliest punten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de voorbije 22ste speeldag was er de markante vaststelling dat het koptrio punten in de brand liet.

Leider Rac. Waregem kwam niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel bij Sint Eloois-Winkel. Het werd overigens een bitsige partij. Dat zou bezoeker Compernolle overigens zuur opbreken want op het uur kreeg deze een tweede gele kaart en mocht meteen opkrassen. De beste kans was nochtans voor de leiders maar De Vos alleen voor de Winkeldoelman schoof de bal naast het lege doel. Voor Waregem betekende het na twee wedstrijden op rij vijf verliespunten.

Maar toch bleek het geen been gebroken want dichtste achtervolger Gent-Zeehaven bleef bij WIK Eine evenzeer op een draw steken. Aanvankelijk nam Gent voorsprong hoewel Eine zich langszij hees. In het slotkwartier verdubbelde Vanderstuyft voor de thuisploeg en lag de winst voor het grijpen. Nadat Derraz op de Eine-lat kogelde kon Gaye in de slotminuten voor Gent een gelijkspel uit de brand slepen.

Voor het derde geklasseerde WS Lauwe liep het tegen het bedreigde Wielsbeke falikanter af. De bezoekers waren beter in de eerste helft en namen verdiend voorsprong via Buyck. Na de hervatting trok Lauwe het laken naar zich toe met de gelijkmaker via Dupont. Het was echter opportunist Buyck die met de verdubbeling Lauwe op de grasmat spijkerde.

,,Giant-killer' Izegem werd verrassend door SK Lovendegem weer met beide voeten op de begane thuisgrond gezet. Bij rust mochten de borstelmakers al de gebrokken potten samen vegen wegens twee bezoekende doelpunten via Van Den Abeele en Van Duysen. Veegwerk die de thuisploeg na de hervatting verder uitvoerde na doelpunten van Wyckaert en de ingevallen De Weerdt.

Oudenaarde startte bij Templeuve bijzonder sterk met de openingstreffer via Browaeys in de aanvangsfase. De Henegouwse hekkensluiter sloot echter de rangen en slaagde erin om halfweg tweede helft een punt uit de brand te slepen via Decastro.

Bij Eernegem veroverde Aalter in numerieke minderheid alsnog een punt. Aanvankelijk had Van Meulecom de bezoekers op voorsprong geplaatst. Net voor rust werd Feys na een aanslag op Stellemans uitgesloten. Met zijn tienen pakte Aalter het zeer verstandig aan maar kon niet verhinderen dat Sabbe gelijkstelde.

Het bedreigde Zwevegem kon het niet bolwerken bij Gistel dat aanvankelijk een strafschop onbenut liet. Nog voor rust brak Baes de ban voor de gastheren. In de tweede periode keeg Gistel een tweede elfmeter die dit keer door Notredame correct werd afgewerkt. In de laatste 20 minuten moest Zwevegem met 10 verder wegens een tweede geel voor Merchez. Even later bezegelde Boussy met een derde treffer het Zwevegemse lot.

Aanvankelijk nam Evergem tegen Zottegem een riante start. De Wispelaere mocht halfweg eerste helft vanop de stip de thuisploeg op voorsprong brengen. Nog voor rust profileerde Matthys zich tot machtwinnaar want met twee treffers deed hij de wedstrijd naar bezoekende kant kantelen. Op het uur maakte hij zijn hattrick rond en lukte De Wispelaere een te late tweede aansluitingstreffer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties