Real naast Valencia

De koppositie werd behouden door de koninklijke Real Madrid in de Primera División en het mag de scheidsrechter Pedro Tristante Oliva hartig bedanken. De scheidsrechter besliste in blessuretijd een strafschop toe te kennen aan Real. Zo werd het een gelijkspel met dank aan de heer Pedro Tristante Oliva.

Real zou zo op zijn eerste thuisnederlaag terecht gekomen zijn. De ploeg van trainer Carlos Queiroz had in de eerste 11 duels die thuis werden gespeeld nog geen punt verspild. Maar tegen Valencia hadden ze het niet bepaald makkelijk. Ook logisch als men weet dat Valencia heel goed in elkaar steekt qua verdediging en het is buitenshuis de beste in Spanje.

Real kreeg enkele kansen. Drie keer stond Raul in een kansrijke positie maar 3 keer faalde hij in de afwerking. Meer gevaar was er niet behalve nog een afstandsschot van Michel Salgado, maar dat was een gemakkelijke bal voor de goed keepende Santiago Cañizares.

Valencia was nog minder gevaarlijk. Ze lieten het spel maken door Raul en rekende op de counter. Het spel maken was voor Real niet zo gemakkelijk omdat het zijn Zidane miste die geschorst was na het voorval in de bekermatch. Via de counter kreeg Valencia 2 spelers die in een kansrijke positie verschenen maar ze werkte niet af.
Toch kwam Valencia op 1-0 voorsprong, al was dat niet verdiend. In de 74ste minuut klom Roberto Fabian Ayala het hoogst bij een hoekschop van Rubén Baraja en knikte hard binnen achter Iker Casillas.

De 1-0 voorsprong kwam in geen enkel moment in gevaar. Real oogde moegestreden, zwak en gebroken. Valencia kon de koppositie niet mislopen maar dat was buiten de scheidsrechter en lijnscheidsrechter gerekende. De scheidsrechter die nochtans een goede partij floot, ging in de fout na een aanwijzing van de lijnscheidsrechter.Na een valpartij van Raul wees hij naar de penaltystip. Tot iedereen’s verbazing trouwens. Het was een schandalige beslissing, die verstrekkende gevolgen kan hebben .Hij floot een strafschop voor Real in de 92ste minuut. Figo zette die strafschop om en zo werd het 1-1. Na de strafschop floot hij onmiddellijk af, hij kreeg een woedende meute Valencia spelers op hem. Benieuwd hoe dat gaat aflopen. Wordt zeker nog vervolgd.