Pister nieuwe trainer RS Waasland

Pister nieuwe trainer RS Waasland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kogel is door de kerk: in opvolging van Rudi Verkempinck, die naar KV Kortrijk trekt, haalde Red Star Thierry Pister binnen.

De 38-jarige Pister voorstellen hoeft in wezen niet. In voetbalmiddens heeft de “blonde middenvelder” voldoende naambekendheid verworven. Een korte blik op zijn voetballoopbaan staaft dat.

Spelersloopbaan
In 1981 debuteerde de toen 16-jarige Pister in het eerste elftal van AA Gent met een 3-0 zege tegen Tongeren. Daarna verdedigde hij gedurende 4 seizoenen de Gentse kleuren. Van 1986 tot 1989 was Thierry actief bij Antwerp. Van 1989 tot 1990 bij het Franse Toulon, nadien volgden 4 seizoenen Standard Luik waarna opnieuw een buitenlands avontuur bij het Zwitserse Lausanne. Bij KSK Beveren sloot Pister zijn actieve loopbaan als voetballer af. In zijn loopbaan sjotte Thierry liefst 347 maal in eerste nationale, verwierf hij 14 Europese selecties en won hij twee keer de Belgische beker.

Trainerscarrière
Als trainer debuteerde Pister bij Bergen. In zijn eerste seizoen werd Mons tweede en werkte het de eindronde af. In zijn 2e seizoen kaapte Mons de kampioenstitel weg in derde nationale. In 2e bereikte Pister samen met Mons ook de eindronde waarna hij halverwege zijn 4e seizoen bij de Waalse formatie afhaakte en richting Beveren trok. Hij hield KSK in de topklasse, een verlengstuk kreeg hij niet en na een kort avontuurtje bij Ronse wordt Thierry nu trainer bij Red Star.

Pister is in het bezit van de diverse Heizeldiploma’s, UEFA-B en A, en werkte twee jaar terug met succes de Pro-license cursus af.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties