Pittige duels in het verschiet

Pittige duels in het verschiet
Foto: © SC

Het minste wat men van deze 27ste speeldag kan zeggen is dat er enkele pittige duels zullen worden uitgevochten.

Enerzijds door degenen die in aanmerking komen voor de laatste periodetitel, anderzijds door ploegen die hun allerlaatste troeven op tafel werpen in het degradatiedebat.

Wat die derde periodetitel betreft daar staat Evergem Center zeker op rang voor.Met nog vier wedstrijden voor de boeg wordt het duel vrijdagavond (02/04/-20.00) bij SV Oudenaarde een bijzonder zware, zoniet cruciale opdracht voor Center. In voetbal kan trouwens snel alles veranderen. Zes weken geleden streed Evergem nog voor het behoud. Na de uitwinst bij Wielsbeke wonnen de geel-roden vijf van de zes wedstrijden en kwam de periodetitel in het vizier. Het feit dat trainer Omer Van Praet defensief enkele pionnen herschikte, het duo Dewispelaere-De Storme weer doelpuntenactief werd en de overigen de mouwen opstroopten was de basis van deze metamorfose.Kan Center de klus succesvol klaren dan ligt de weg naar die begeerde periodetitel open.

In het degradatiedebat heeft E. Aalter in de zaterdagnocturne nog steeds zijn lot in eigen handen.,,We moeten bekwaam zijn om Zwevegem, Eine en Templeuve achter ons te houden. In het slechtste geval spelen we barrage en als we dat niet kunnen bolwerken zijn we niet waard om op dit niveau mee te doen. We gaan tegen het taaie en niet te onderschatten Gistel voor volle puntenbuit' aldus Aalter-voorzitter Luc Seghers.

Vorige week verspeelde Gent-Zeehaven de laatste kans op de titel. Vooral de scheidsrechter, althans volgens Gentse bronnen, werd met de vinger gewezen. Intussen is de Zottegemse kater verdwenen en blikt trainer Luc Limpens weer vooruit. ,,We zijn mentaal sterk genoeg om de draad weer op te nemen. We blijven in deze slotfase opteren voor het offensief. De mix van oud en jong heeft zijn deugdelijkheid bewezen en zal dat ook blijven doen tegen Izegem als in de resterende wedstrijden' aldus de Gentse trainer.

Ook SK Lovendegem heeft de schaapjes nog niet definitief op het droge. Vijf weken geleden mocht SK nog aanspraak maken op een topvijfpositie. Een rampzalige 0 op 12 zorgde er voor dat echter het afdalingsspook opdoemde. Tegen degradatiekandidaat WIK Eine mogen de geel-blauwen dus niets aan het toeval over laten. In deze zespuntenmatch moeten de geel-blauwen een driepunter pakken. Dat kan perfect nu spelmaker Andy Wyckaert weer speelklaar is.

In deze slotfase is er ook nog de strijd om de derde plaats. De kloof tussen St. Eloois-Winkel, WS Lauwe en Zottegem is amper twee en drie punten. Evident dat de minste hapering de uitschakeling naar die derde stek betekent. De ,,gemakkelijkste' opdracht krijgt Lauwe dat bij het veroordeelde Templeuve enkel moet opletten voor het Henegouwse countervoetbal.

Winkel moet naar Eernegem en dat wordt een aartsmoeilijke opdracht.Zottegem zit in hetzelfde woelige water. Bij Wielsbeke zullen de bezoekers de thuis-geestdrift moeten fnuiken vooraleer aan winnen kan gedacht worden.

Tenslotte kan leider Rac. Waregem weer een stapje dichter komen bij de titel. Tegen het hinkende Zwevegem, met het water tot aan de lippen, mogen de leiders zich niet laten verrassen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties