Wielsbeke dicht bij derde periodetitel

Wielsbeke dicht bij derde periodetitel
Foto: © SC

Op de 28ste speeldag deed Wielsbeke een bijzonder goede zaak met het oog op de eindronde. Door winst te boeken tegen vice-kampioen Gent-Zeehaven hebben de West-Vlamingen de leiding overgenomen van een alweer falend Evergem.

In een muurvaste wedstrijd kon Wielsbeke uiteindelijk met een laat doelpunt van Verhulst een driepunter pakken en naar de leiding stevenen voor de derde periodetitel.

St. Eloois-Winkel blijft ook op rang. Tegen Izegem verliep het nochtans niet vlekkeloos voor Winkel. Na het vroege bezoekende doelpunt via Duquesne moest de thuisploeg wachten tot 20 minuten voor het einde om langszij te komen. En het was slechts in de slotminuut dat Cannaert Winkel de zege schonk.

Zwevegem blijft verwoed aanklampen om alsnog de barrage te vermijden. Dat ondervond Lovendegem dat meestal overwicht afdwong maar scoren achterwege liet. In het aanvangskwartier opende de thuisploeg via Mercher. Daarna bleef het evenwichtig waarbij Lovendegem het vanuit de tweede lijn probeerde te reageren. In de slotminuten bezegelde Van Herpe met de verdubbeling het vonnis van Lovendegem.

E. Aalter krijgt nu de Zwevegemse hete adem in de nek wegens slechts een gelijkspel bij kandidaat-afdaler WIK Eine. Halfweg klommen de bezoekers op voorsprong via Verheyen hoewel Eine vrijwel direct gelijkstelde via Bontinck.

Een matig Lauwe kon het niet bolwerken tegen een viriel Eernegem. Via knappe acties zorgden Van Compernolle en Medland voor een riante bezoekende voorsprong.Net voor rust milderde Soens hoewel na de herneming Medland een derde keer scoorde. Het betekende de nederlaag voor Lauwe ondanks Claeys vanop de stip nog kon milderen.

Evergem liet zich tegen rode lantaarn Templeuve compleet verrassen. Nochtans zorgde Fonck halfweg eerste helft voor een mooie Evergemse uitvalbasis. Op het halfuur trok Templeuve het laken naar zich toe door in drie minuten tweemaal te scoren. Na de hervatting domineerde Evergem maar met een derde Henegouwse counterdoelpunt kon de thuisploeg de boeken sluiten.

Op het halfuur nam Oudenaarde via Browaeys vanop de stip voorsprong bij Gistel. In de tweede helft mocht Notredame dat evenzeer doen en kwam Gistel weer langszij. Ondanks aandringen van beide ploegen bleven de doelmannen attent reageren.

Een piepjong Zottegem behaalde een verdienstelijk gelijkspel tegen kampioen Waregem. In deze open wedstrijd waren doelkansen op één hand te tellen.Waregem-doelman Henneman stopte een kanjer van De Mulder en verhinderde na rust een doorbraak van Sandra. Thuisspeler Rynagert mikte de laatste kans naast zodat de brilscore op het bord bleef.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties