Beslissing op 32e speeldag?

Beslissing op 32e speeldag?
Foto: © SC

Met de absolute topper Bayern-Bremen kan de titelstrijd beslecht worden, als de bezoekers winnen is de buit binnen, dan hebben ze negen punten voorsprong, doch als ze verliezen is alles weer open. Na het verbale geweld is het nu tijd om het op de grasmat te laten zien, Makaay is twijfelachtig, bij Bremen is iedereen terug fit.

Hertha Berlijn krijgt Dortmund op bezoek, de hoofdstedelingen hebben de punten nog broodnodig, en juist nu zitten ze met gekwetsten en geschorsten, bij de bezoekers kan Worns, gekwetst, gemist worden in de verdediging, Rosicky komt terug in het elftal, Borussia moet winnen om een Europese plaats te behalen, met een draw is niemand geholpen.

Schalke 04 moet op bezoek in Monchengladbach, in deze derby kan niemand het zich permitteren te verliezen, beide ploegen hebben een volledige kern, Van Kerckhoven start op de bank. Met Vermant nog bij 04 en Van Hout bij Gladbach, doen er drie Belgen mee in deze match.

Hamburg ontvangt de tweede Stuttgart en kan zich geen tweede misstap veroorloven na vorige week, willen ze nog een kansje behouden op de Intertoto zijn drie punten nodig, de bezoekers kunnen vrij ontspannen spelen, hun tweede plaats komt niet meer in gevaar.

In de Rhein derby tussen Leverkusen en Koln gaat het enkel nog om prestige, Koln heeft dit seizoen al meerdere goede wedstrijden gespeeld, maar komt toch zo moeilijk tot scoren, Leverkusen is thuis sowieso moeilijk te verslaan.

Kaiserslautern moet na hun halve misstap vorige week wel de drie punten thuis houden, anders dreigt de beslissing op de laatste speeldag te vallen, doch de ploeg van Eric Gerets zal zeker geen geschenken uitdelen op de Betzenberg, daar zal Gerets ze wel voor motiveren.

Hannover tegen Frankfurt is dan een echte degradatiematch, als de thuisploeg de punten thuis kan houden ziet het er voor de bezoekers zeer penibel uit, ze hebben vier punten minder dan Hannover, bij verlies zou de tweede daler wel eens gekend kunnen zijn.

Bochum speelt in het Rurhrstadion tegen Freiburg en moet terug op zoek naar die vijfde plaats, ze willen absoluut in de UEFA Cup, daar is een zege zeker voor nodig, spelmaker Wosz komt terug uit schorsing.

Munchen 1860 moet dan weer punten gaan zoeken in het verre Rostock, de thuisploeg geeft de laatste weken een uitgebluste indruk, bij verlies van 1860 is er volgend seizoen waarschijnlijk maar één ploeg meer bij uit Munchen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties