Chelsea is Engels vice-kampioen

Chelsea is Engels vice-kampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea is sinds vanmiddag officiëel de vice-kampioen van Engeland. De club van Roman Abramovic speelde gelijk op Old Trafford en is zo zeker van de tweede plaats.

De Ijslander Jesper Gronkjaer zette Chelsea na een kleine twintig minuten op rozen. De man van de openingsgoal tegen AS Monaco liet dit keer Howard kansloos. Op slag van rust kreeg Ruud Van Nistelrooy, die al een hele tijd niet meer gescoord heeft; mede door een blessure, de ideale mogelijkheid om zijn team op gelijke hoogte te brengen. Hij slaagde er echter niet in om een strafschop voorbij Cudicini te trappen.

Manchester United ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Eidur Gudjohnsen die de grootste kans van de tweede helft kreeg. Toen Chelsea na de uitsluiting van Robert Huth met tien man verder moest, bezweek de Londense club onder de druk. Rond de 70e minuut kreeg Huth een tweede gele kaart nadat hij de doorgebroken Ruud Van Nistelrooy neerhaalde. Diezelfde Van Nistelrooy profiteerde enkele minuten later door de gelijkmaker binnen te leggen. Daar bleef het echter bij, zodat Manchester United de tweede plaats definitief mag vergeten. Want die behoort sinds vandaag officiëel toe aan het team van Claudio Ranieri.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties