Franse bond met handen in het haar

Franse bond met handen in het haar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Franse voetbalbond zit met de handen in de haar. Onze zuiderburen zitten door de twee Europese halve finalisten immers met serieuze kalenderproblemen.

Zowel AS Monaco als Olympique de Marseille spelen deze maand een Europese finale, respectievelijk die van de Champions League en die van de UEFA-Beker. Dat zorgt nu voor een groot probleem: de laatste competitiespeeldag van de Franse Division 1 staat gepland op 23 mei, terwijl voor AS Monaco op de 26e alweer gespeeld moet worden in de finale van het kampioenenbal. En dat is net het probleem, want de club van Prins Albert ziet dat niet zitten. Daarom wil men de wedstrijd verplaatsen naar vrijdag, maar ook dat gaat niet aangezien alle wedstrijden van de laatste speeldag op hetzelfde moment gespeeld moeten worden.

En daar blijft het niet bij. Marseille speelt een week eerder haar UEFA-Beker finale tegen Valencia. Ook dat vormt een probleem, want nu wil het toeval dat de volgende dag al een galawedstrijd tussen Frankrijk en Brazilië ter gelegenheid van de honderste verjaardag van de FIFA op het programma staat. Voor Monaco en Marseille wordt het programma zo veel te druk, internationals leveren wordt zo zo goed als onmogelijk. En daar maken Olympique Lyonnais en Paris Saint-Germain, samen met AS Monaco kanshebber op de titel, dan weer een probleem van: ook zij willen geen internationals leveren. Moge het duidelijk zijn: de Franse voetbalbond zit met een groot probleem.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties