Engelse hooligans krijgen het moeilijk

Engelse hooligans krijgen het moeilijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelse nationale ploeg is onderweg naar Lissabon voor het EK 2004 in Portugal. Ondertussen maken ook zo'n 60000 Engelse fans zich klaar om hun team te gaan aanmoedigen in Portugal. 

De Engelse politie laat niets aan het toeval over en doet identiteitscontroles in luchthavens en andere plaatsen. Iedereen met een stadionverbod of een gewelddadig verleden wordt onverbiddelijk tegen gehouden. Er circuleert een lijst met 2260 potentiële ruziemakers. Deze week worden er daar nog enkele honderden aan toegevoegd. Ongeveer de helft van de Engelse politiemacht wordt hierbij ingezet. 

Verder zijn er ook oproepen van bondscoach Sven-Goran Eriksson en sterspeler David Beckham om geen amok te maken in Portugal. Engeland heeft een goede kans om het Europees Kampioenschap te winnen. Het zou erg spijtig zijn moesten gebeurtenissen naast het veld deze kansen indijken. 

Ook wordt er sterk toegezien op het gedrag van fans in Engeland zelf. Pubs waarin Engelse fans zullen samen komen om naar de wedstrijden te kijken, zullen in de gaten worden gehouden. Er is een verbod om alcohol te serveren aan minderjarigen en mensen die dronken zijn. De uitbaters hebben hierover speciale richtlijnen gekregen. Verder zal bij elke ordeverstoring hard worden opgetreden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties