Trainersvraag blijft open

Trainersvraag blijft open
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland wil Olsen of Hiddink na 'nee' Wenger

De zoektocht van de Duitse bond (DFB) gaat voort. Na eerdere afzeggingen van Ottmar Hitzfeld en Otto Rehhagel liet ook Arsène Wenger weten niet in te gaan op het aanbod bondscoach te worden. Morten Olsen zou nu de voornaamste kandidaat zijn, al zingt de naam van Guus Hiddink ook nadrukkelijk rond.

'Morten mus nur noch JA sagen', meldt Kicker. Het voetbalblad baseert zich op 'de wandelgangen' van het DFB-kantoor in Frankfurt en die van de Deense bond. Olsen wilde vorige week nog niets weten van het vooruitzicht Teamchef te worden, maar intussen lijkt hij zijn mening te hebben herzien. 'Dat is voor iedere trainer een uitdaging. Duitsland is een groot voetballand.

' Olsen speelde zelf van 1986 tot 1989 in Duitsland, voor 1. FC Köln. En van 1993 tot 1995 coachte hij diezelfde club. Hij heeft al meerdere malen te kennen gegeven graag weer een keer in Duitsland aan de slag te willen gaan, ook al sloeg hij onlangs nog aanbiedingen van VfL Wolfsburg en VfB Stuttgart af. Zijn contract bij de Deense bond loopt nog tot het WK van 2006.

Olsen kwam in beeld nadat Arsène Wenger afgelopen dinsdag Franz Beckenbauer opbelde met de mededeling dat hij geen gehoor geeft aan het verzoek van de DFB. De in de Franse Elzas geboren Wenger weigert omdat hij nog tot 2005 onder contract staat bij Arsenal.

Mocht ook Olsen afzeggen dan komen eerdergenoemde kandidaten als Lothar Matthäus en Guus Hiddink in beeld. Met Ralf Rangnick en Louis van Gaal als outsiders. En ten slotte zou ook Ottmar Hitzfeld alsnog een oplossing zijn, alhoewel de ex-trainer van Bayern München pas vanaf 2005 aan de slag zou kunnen gaan.

Gaat Kicker voor Olsen, Bild en Frankfurter Allgemeine Zeitung schuiven Hiddink naar voren. Saillant detail: Franz Beckenbauer, die namens de DFB druk bezig is met het zoeken naar een nieuwe Bundestrainer werkt als columnist bij Bild en liet in die krant optekenen: 'Ik kan me hem goed voorstellen als nieuwe bondscoach'.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties