Chelsea wint eerste topper van het seizoen

Christopher Lannoo

De laatste wedstrijd van de eerste speeldag van de Premier League werd vandaag gespeeld op Stamford Bridge. Het sterrenteam van Roman Abramovich Chelsea nam het op tegen het geplaagde Manchester United. Wegens blessures kan United op heel wat van zijn spelers niet rekenen, en Cristiano Ronaldo en Gabriel Heinze werden ook nog eens opgeroepen voor de Olympische Spelen, waardoor ze er nu ook nog niet bij zijn.

De vele problemen bij Man U zorgden ervoor dat sterkhouder Roy Keane centraal in de verdediging moest spelen, naast de Fransman Silvestre. Bij Chelsea kwam Alexei Smertin voor het eerst aan de aftrap, nadat hij vorig jaar een volledig jaar werd uitgeleend aan Portsmouth.

Man United nam de beste start, en debutant Alan Smith kopte de voorzet van Giggs maar net naast. Maar het was toch Chelsea dat de leiding nam in de veertiende minuut. Geremi kon voorbij Fortune gaan, en hij gooide een lange pass in de richting van Drogba. Die kopte de bal door naar Gudjohnsen, die de bal eerst meenam voorbij de aanstormende Howard, en dan net voor naast de tackle van Neville kon binnentrappen.

Toch bleven de Mancunians de betere ploeg. Ze hadden het grootste deel van het balbezit, maar zonder Van Nistelrooij en Saha in de spits gaat het maar moeilijk voor Man U om kansen te creëren. Scholes kreeg nog wel een kans in de eerste helft, maar hij besloot verrassend naast. Lampard was nog het dichtst bij een doelpunt voor Chelsea: zijn vrije trap ging net naast.

In de tweede helft was het meer van datzelfde: Man United probeerde maar kon niet echt dreigen, en Chelsea kon makkelijk op afstand gehouden worden. Ook de introducties van Kezman bij Chelsea en Forlan bij Man U konden de wedstrijd niet meer doen opleven. De enige spanning van de tweede helft viel nog tien minuten voor het einde, toen Giggs de voorzet van Smith van dichtbij naast kopte.

Het bleef 1-0, en in Londen zullen heel wat supporters blij zijn na de successen van Chelsea, Arsenal en Tottenham.