Sparta - Helmond 2-2

Ronny anthonis

Titelkandidaat Sparta speelde op de opingsspeeldag 2-2 gelijk tegen Helmond Sport. Sparta haalde vorig jaar de promotie naar Ere-divisie net niet en de ploeg werd er niet sterker op. Verterkingen kwamen vooral uit de eigen jeugd. Veel spelers verlieten de club zoals Bouchiba, Mendes da Silva, Bechan en Dennis de Nooijer.

De ruststand was 1-1 met twee doelpunten in acht minuten. De eerste goal was voor Sparta na nog geen minuut spelen. Van Dijk maakte de treffer van Koevermans enkele minuten later ongedaan door de 1-1 op het bord te zetten.

Ook in de tweede helft vielen er twee doelpunten, dit keer kwam Helmond op voorsprong. Twee minuten na rust tekende Van den Bergh voor de 1-2  Pas een kwartier voor tijd kon Sparta via Stinga gelijkmaken.