Topper in mineur

Topper in mineur
Foto: © SC

Wat eens de match van het seizoen was in Dortmund lijkt nu meer op een fait-divers.

Na de uiterst slechte berichten die de fans gisteren bereikten is de maat nu wel helemaal vol: Sinds de club op de beurs genoteerd staat, zijn er niets dan problemen geweest. Het oorspronkelijke aandeel van 11,45 euro is nu nog 2,50 euro waard, zodat een volledige ondergang moeilijk te vermijden zal zijn. Er dringen zich dan ook draconische maatregelen op; wie deze gaat bepalen, staat nog open.

Voor president Gerd Niebaum is het vijf voor twaalf. Nadat hij in 1984 het roer van de toen zo goed als failliete club overnam en er geduldig een toploeg van maakte is nu het moment aangebroken om plaats te maken voor andere mensen.

Ook supporters beginnen af te haken: na de twee thuiswedstrijden voor 73.000 mensen is nu zelfs de thuiswedstrijd tegen Bayern niet volledig uitverkocht. Er zijn nog een paar honderd kaarten te krijgen, wat vroeger absoluut ondenkbaar was.

De oorzaak van deze malaise vinden, lijkt niet zo moeilijk. Na de zeer succesvolle jaren negentig werd gedacht dat er geen einde kon komen aan de geldstroom. Door het voor lange tijd uitvallen van verschillende basisspelers en mede daardoor het missen van Europees voetbal ligt de reden voor de hand. Een derde jaar zonder Champions League is dan ook niet meer haalbaar, zodat een plaats bij de eerste twee noodzakelijk is.

Ook de sportieve problemen geraken maar niet opgelost. Net nu Thomas Rosicky zijn oude peil terug bereikt  heeft,moet hij opnieuw afhaken. Daarboven komt dan nog dat zijn vervanger Gambino ook voor maanden buiten strijd is.
Zo rust de zware last morgen op de schouders van Florian Kringe, die bij zijn debuut in de Bundesliga meteen de ploeg zal moeten dragen.

Dortmund : 26 Warmuz - 2 Evanilson, 7 Demel, 4 Wörns, 15 N. Jensen - 16 Oliseh, 5 Kehl - 6 Kringe, 17 Dede - 12 Ewerthon, 9 Koller


Bayern :  Kahn - Salihamidzic , Lucio , T. Linke , Rau - Frings - Hargreaves  - Deisler  Ballack , Zé Roberto - Makaay 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties