cheChelsea
totTottenham
Datum: 19/09/2004 17:05
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stamford Bridge
Londense derby eindigt op 0-0
Yves Dekoning
| 0 reacties
Londense derby eindigt op 0-0
Foto: © SC

Chelsea-Tottenham 0-0

Chelsea had vandaag de kans om terug op gelijke hoogte te komen met leider Arsenal. Daarvoor moesten op eigen veld de buren van Tottenham op zij worden gezet. Maar ook de Spurs zijn sterk aan het seizoen begonnen. Op Stamford Bridge kwamen ze spelen met een zeer sterke defensieve organisatie. Bij de zeldzame gelegenheden dat Chelsea toch door de muur kon breken vonden ze een uitstekende keepende Paul Robinson op hun weg. De beste redding kwam dan weer van Petr Cech. Hij kon nog net een kopbal van Robbie Keane over de lat duwen. In de slotfase ging de thuisploeg nog uitdrukkelijk op zoek naar het winnende doelpunt, maar Tottenham hield stand. Chelsea blijft hierdoor tweede, op twee punten van leider Arsenal. Tottenham volgt als vijfde op zes punten van de Gunners. 

Chelsea: Cech, Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Terry, Bridge (Smertin 85), Tiago (Kezman 66), Lampard, Makelele, Cole (Duff 66), Drogba, Gudjohnsen.

Tottenham: Robinson, Naybet, King, Edman, Pamarot, Atouba (Brown 74), Redknapp, Pedro Mendes, Davies, Defoe (Kanoute 86), Keane.

Toeschouwers: 42,246

Scheidsrechter: M Riley (W Yorkshire).