Revelatie verliest thuis!

Tom Van Nylen

FC Wacker Tirol, voorlopig de revelatie in de Oostenrijkse competitie, heeft zijn thuiswedstrijd tegen Admira Wacker Mödling verloren. Beide doelpunten werden gemaakt door Ovarec. Admira wist de score op een goed moment te openen, namelijk vlak voor de koffie met een doelpunt in de 42ste minuut. Op het einde, in de 81ste minuut werd de wedstrijd dan beslist.

Grazer AK en leider Rapid Wien speelden in een toptreffen 2-2 gelijk. Ivanschitz bracht de bezoekers al na elf minuten op voorsprong. Bazina wist elf minuten later de bordjes echter weeral op gelijke hoogte te brengen. Na de rust werd er in drie dolle minuten gescoord. Eerst bracht Martinez Rapid op 1-2 na 55 minuten maar even later wist opnieuw Bazina GAK op gelijke hoogte te brengen.

Tenslotte wist SV Salzburg SV Mattersburg met 2-0 te verslaan. Deze wedstrijd bleef lang op slot tot Kastner in de 56ste minuut de score kon openen voor de thuisclub. In de 69ste minuut kreeg thuisspeler Richarlyson de rode kaart onder de neus en leken het nog twintig moeilijk minuten te worden voor Salzburg. Maar even later kreeg ook één van de bezoekers rood: Lang. In de 90ste minuut kon de thuisclub dan helemaal afstand nemen van Mattersburg, Suazo scoorde de 2-0.

De wedstrijd tussen Casino Bregenz en FC Superfund stond ook nog vandaag gepland maar werd door de scheidsrechter afgelast omwille van de onbespeelbaarheid van het terrein. Terwijl het bijna overal in Oostenrijk ondertussen aan het sneeuwen is heeft men in Bregenz de laatste dagen veel hinder van overvloedige regen. Het duel wordt nu hoogstwaarschijnlijk morgennamiddag gespeeld als het terrein de controle om 11u 's morgens overleeft.