Toppers winnen in de Premier League

Yves Dekoning

Koploper Arsenal en eerste achtervolger Chelsea hebben beiden nipt 0-1 gewonnen op verplaatsing. Ook Manchester United deed hetzelfde en rukt op naar de vierde plaats. Bolton liet op eigen een veld een steek vallen tegen Birmingham. Liverpool won zonder Steven Gerrard vlot tegen Norwich. De Canaries zijn voorlaatste. Allerlaatste blijft Crystal Palace. Tegen Aston Villa behaalden ze hun tweede punt dit seizoen.

Statistieken=>

Stand=>

Manchester City - Arsenal 0-1

Een doelpunt van verdediger Ashley Cole volstond voor Arsenal om de drie punten binnen te rijven. Manchester City speelde levendig en creëerde verscheidene mooie kansen, maar wist de weg naar het doel niet te vinden.

Middlesbrough - Chelsea 0-1

In een eerder saaie wedstrijd konden de bezoekers wel druk uitoefenen, maar echt veel kansen leverde dat niet op. Alleen Didier Drogba was enkele keren echt gevaarlijk en tien minuten voor tijd bracht hij de verlossing voor Chelsea.

Tottenham - Manchester United 0-1

Ruud van Nistelrooy mocht weer eens de beslissende treffer tegen de netten vlammen. Vanop de stip maakte hij er 0-1 van. Zo liep Tottenham zijn eerste nederlaag dit seizoen op.

Liverpool - Norwich 3-0

Liverpool speelde behoorlijk sterk zonder Steven Gerrard. Louis Garcia en Xabi Alonso namen zijn rol schitterend over. Milan Baros nam met een afstandsschot de openingstreffer voor zijn rekening. Even later verdubbelde Garcia de voorsprong. Uiteindelijk mocht Djibrill Cissé de eindstand vastleggen op 3-0. meer =>

Newcastle - West Brom 3-1

West Bromwich verloor Darren Purse in de tweede helft met een rode kaart (twee keer geel). Pas laat in de wedstrijd zette Newcastle zijn offensief in. Patrick Kluivert, James Milner en Alan Shearer maakten er 3-0 van. De eerredder voor de bezoekers kwam van Geoff Horsfield

Fulham - Southampton 1-0

Thomas Radzinski scoorde zijn eerste doelpunt voor Fulham. Het volstond om de drie punten thuis te houden. De Saints blijven vruchteloos zoeken naar hun eerste zege dit seizoen.

Bolton - Birmingham 1-1

Radhi Jaidi bracht Bolton na een kwartier spelen 1-0 voor, maar vlak na de pauze viel de gelijkmaker voor Birmingham. Muzzy Izzet bezorgde de bezoekers een onverhoopt punt tegen de revelatie van het prille seizoen.

Aston Villa - Crystal Palace 1-1

Andy Johnson gaf Crystal Palace een vroege voorsprong, maar het mocht niet zijn voor de bezoekers. Nog voor rust maakte Lee Hendrie gelijk.