Voorbeschouwing 5e speeldag Primera Division

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Voorbeschouwing 5e speeldag Primera Division
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in Spanje de vijfde speeldag in de Primera Division op het programma. Uitkijken is het uiteraard opnieuw naar de prestatie van Real Madrid, dat na de zege tegen Osasuna terug wat ademruimte heeft, maar een nieuwe misstap toch best kan vermijden om de storm niet opnieuw te laten losbarsten. De galacticos wacht echter een moeilijke trip naar Athletic Bilbao. Het ziet er naar uit dat de nieuwe coach Remon de Braziliaan Roberto Carlos op de bank laat tegen de Basken. Op de training bij Real was het Raul Bravo die de linkerkant van de basisploeg bestreek, dus wordt verwacht dat hij ook tegen Bilbao de plaats van Roberto Carlos zal innemen, die op deze manier gespaard wordt voor het CL-duel tegen Roma. Michael Owen kampt met een spierblessure en zal dus waarschijnlijk niet aan spelen toekomen. Bij Bilbao zijn Joseba Etxeberria en Tiko twijfelachtig.

De stadsgenoot van Real Madrid, Atletico, ontvangt thuis Villareal. Een heruitgave van een van de finales van de Intertoto, die in het voordeel van Atletico uitdraaide. Bij Villareal zijn de ogen vooral gericht op het nieuwe centrale verdedigingsduo Gonzalo-Peña, dat Atletico-spits Fernando Torres aan banden moet leggen.

In de derde en laatste zaterdagwedstrijd neemt Deportivo het thuis op tegen Real Betis. Na de 1-5-blamage op eigen veld tegen Valencia is Depor verplicht om de drie punten thuis te houden. Voor de eerste keer onder Irureta verloor Deportivo twee thuiswedstrijden op rij in de Spaanse competitie en in de CL raakte de ploeg uit La Coruna thuis ook al niet verder dan een 0-0 tegen Olympiakos.

Zondag trekt Barcelona naar Mallorca. "El Barça" hoopt in Mallorca zijn leiderspositie te kunnen behouden en niet nog meer spelers te zien uitvallen. De andere leider, Valencia, krijgt racing Santander over de vloer. Bij Valencia lijkt er na de sterke prestatie tegen Deportivo geen vuiltje meer aan de lucht. Doelman Canizares is wel twijfelachtig vanwege een blessure aan de quadriceps, die hij opliep tijdens het duel tegen Deportivo.

In de overige zondagduels ontvangt Espanyol Malaga, trekt Albacete naar Numancia, neemt Zaragoza het thuis op tegen Levante, en mag Sociedad aan de slag in Sevilla.

Primera Division, 5e speeldag

Zaterdag 25-9:
Atletico Madrid - Villareal  18.00h
Athletic Bilbao - Real Madrid  20.00h
Deportivo La Coruna - Real Betis  22.00h

Zondag 26-9:
Osasuna - Getafe  17.30h
Espanyol - Malaga  17.30h
Numancia - Albacete  17.30h
Real Zaragoza - Levante  17.30h
Valencia - Santander  17.30h
Real Mallorca - Barcelona  19.30h
Sevilla - Real Sociedad  21.30h

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties