munManchester United
Middlesbrough
0-1
1-1
Datum: 03/10/2004 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Old Trafford
Boro haalt punt op Old Trafford
Yves Dekoning
| 0 reacties
Boro haalt punt op Old Trafford
Foto: © SC


Manchester United - Middlesbrough 1-1

Middlesbrough had te kampen met tal van blessures, maar wist met een sterke defensieve organisatie toch een punt weg te kapen op Old Trafford. Zonder Mark Viduka en Jimmy Floyd Hasselbaink was de aanval serieus verzwakt. Achterin ontbrak Ugo Ehiogu. Doelman Mark Schwarzer werd een eerste keer getest door John O'Shea. Even later werd een bal van Ruud van Nistelrooy over gewerkt. Boro had moeite om stand te houden en kon de eerste 25 minuten geen enkele keer tegen prikken. Daarna kregen de bezoekers geleidelijk aan meer greep op de wedstrijd en via Steward Downing werd het zelfs 0-1. Na een knappe actie van James Morrison kon hij aan de tweede paal ongedekt binnen werken. United probeerde te reageren. Cristiano Ronaldo werd afgeblokt door een uitstekend spelende Gareth Southgate. Heinze kopte net naast. De thuisploeg begon steeds meer druk te zetten op Boro, maar Gaizka Mendieta kreeg nog een schitterende kans om er 0-2 van te maken. Zijn schot zoefde over doel. Sir Alex Ferguson gooide Alan Smith in de ploeg en verhoogde zo de druk op de defensie van Middlesbrough nog meer. Van Nistelrooy vond de dwarsligger op zijn weg, ook Ronaldo kreeg de bal er niet in. Uiteindelijk bracht invaller Smith de verlossing. Met een krachtige kopbal wist hij Schwarzer te verschalken. Gary Neville kreeg zelfs nog een kans om de drie punten binnen te rijven, maar hij miste onbegrijpelijk. 


Man Utd: Carroll, Gary Neville, Ferdinand, Silvestre, Heinze, Ronaldo, O'Shea, Keane, Giggs, Rooney, van Nistelrooy. Subs: Ricardo, Smith, Kleberson, Djemba-Djemba, Fortune.

Middlesbrough: Schwarzer, McMahon, Riggott, Southgate, Parnaby, Morrison, Mendieta, Boateng, Downing, Zenden, Nemeth. Subs: Nash, Doriva, Cooper, Taylor, Graham.

Scheidsrechter: R Styles (Hampshire).