Analyse Speeldag 9 Ligue 1 (2)

Speeldag 9 Ligue 1 (2)

Vanavond stonden er nog vier wedstrijden op het programma van de negende speeldag in Frankrijk.

Metz en Sochaux hielden elkaar in evenwicht in een hele saaie wedstrijd zonder kansen. De match eindigde zoals ze begon; 0-0, een logische uitslag.

In Rennes-Lille viel het beslissende doelpunt iets na het uur. Matt Moussilou bracht zijn club op voorsprong en door deze overwinning staat Lille tijdelijk op kop van het klassement, samen met Monaco. Als Lyon haar wedstrijd straks wint, springt het over Lille en Monaco.

Luigi Pieroni werd de held van de avond voor Auxerre. Hij scoorde tweemaal. Toulouse kwam nochthans op voorsprong dankzij een doelpunt van Daniel Moreira op het halfuur en 1-0 was meteen ook de ruststand. Op het uur mocht Pieroni, die aan de wedstrijd begon, een vrije trap zetten. Hij trapte de bal staalhard in het doel van Revault. Tien minuten later kon hij zijn tweede van de avond binnentrappen en bezorgde zijn team hiermee de winst.

Straks krijgt u nog het verslag van de derby AS Saint-Etienne-Lyon. Na de eerste helft staat het 0-1, een doelpunt van Juninho.