Analyse Efficient Zottegem grijpt tweede plaats

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Efficient Zottegem grijpt tweede plaats
Foto: © SC

Op deze achtste speeldag werd Zottegem de grote winnaar voor wat betreft het duel om de tweede plaats. Bij SK Lebeke-Aalst bleek de thuisploeg een taaie tegenstander die veel balbezit opeiste maar de kansen niet benutte. Daarentegen bleek Zottegem meer efficienter en trefzeker. Bij rust hadden Spitaels en De Durpel de kloof al vastgelegd. In de tweede periode zou een verbeten thuisploeg weliswaar de aansluitingstreffer scorenmaar in het laatste halfuur onderstreepte Zottegem zijn efficientie en rake trefkracht met doelpunten via Van Caenegem en alweer De Durpel. Het zou hen na afloop de tweede plaats opleveren. Trouwens markant ook dat het de enige uitzege werd in Vierde A.
 
Dat kwam vooral omdat Gistel en Gent-Zeehaven na een doelpuntenrijk duel de punten deelden en evenzeer voor het enige gelijkspel zorgden. Een wedstrijd die snel openbrak want na amper 7 minuten leidde Gistel reeds met treffers via Mahieu en Brackx. In dit aanvangskwartier kon Demeyer vanop de stip Zeehaven de aansluitingstreffer aanbieden. Na de hervatting stelde de ingevallen  ingevallen Jacobs gelijk en vocht de thuisploeg fel terug. Halfweg tweede periode tilde Eecloo Gistel weer op voorsprong en lag winst binnen handbereik. Desalniettemin deed Jacobs die droom uiteenspatten met de gelijkmaker.
 
Het fel gehandicapte SV Oudenaarde ontsnapte aanvankelijk aan de Peruwelz-openingstreffer toen Desse op het doelhout besloot. Een waarschuwing die de thuisploeg begreep want in 20 minuten kregen de Henegouwse bezoekers de rekening aangeboden.Vergucht en Kabempa sloegen de kloof. Na de hervatting zou deze laatste in de slotfase met een rake kopbal het inmiddels weggedeemsterde Peuwelz voor een voldongen feit plaatsen.
 
Op US Centre liet niets vermoeden dat Eendracht Aalter een pandoering te wachten stond. De thuisploeg startte trouwens voorzichtig met slechts één spits en een schaduwspits in steun. Halfweg opende Ferèse voor Centre hoewel Varache net voor rusten Aalter weer langszij hees. In de tweede helft zakte het tempo zienderogen hoewel geenszins de doelpuntenhonger verdween van de thuisploeg. Het cruciale moment in deze wedstrijd was toen Ferèse en Geers in amper één minuut tweemaal scoorden. Een mentale mokerslag die de bezoekers nooit meer te boven kwamen. In het slotkwartier zorgden opportunist Ferèse en de ingevallen D’Alssenadro voor een te zwaar verdict.
 
Na vier draws slaagde SV Diksmuide er in om met het kleinste verschil de eerste competitiezege en de rode lantaarn in andere handen te geven. Aanvankelijk hield Lovendegem Defever zijn ploeg in de wedstrijd tot bij rust. Het werd trouwens een ,,kleurrijke’’ partij want na de enige thuistreffer via Planquette eindigde de thuisploeg met 9 spelers wegens Berguigue en Vermeulen (2x geel) uitgesloten terwijl ook de bezoekers Vermeersch vroegtijdig naar de kleedkamer zagen verdwijnen.
 
In een matige wedstrijd nam leider Rac. Doornik het enigszins licht op tegen WS Lauwe. Niettemin konden de bezoekers niet wedijveren met de plaatselijke trefkracht via Manzangala en Pardo. In de tweede helft controleerde de thuisploeg rustig en scoorde in de slotminuut een derde maal via Pardo.
 
Een vroeg doelpunt via De Corte betekende voor Sint Eloois-Winkel een mentaal voordeel want Ursel vond daar geen echt antwoord op. Wanneer halfweg deze periode alweer De Corte de vrijschop voorbij een machteloze bezoekende doelman Floryn knikte bleek de wedstrijd gespeeld. De bezoekers konden geen extra aanvallende kracht ontwikkelen zodat Winkel moeiteloos deze driepunter meepikte.
 
SC Wielsbeke zorgde voor de verrassing door Eerngem met duidelijk verschil te verslaan. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht. De eerste helft verliep immers gelijkopgaand. De wedstrijd brakopen na de hervatting wanneer Seynhaeve vanop de stip Wielsbeke voorsprong bezorgde. Zes minuten later was alles echter te herdoen want Medland scoorde de gelijkmaker. In een begeesterend laatste halfuur knalde een gretige Buyck met twee treffers de thuisploeg naar een hoopvolle zege.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties