Lyra, Racing en Evergem moeten zich bezinnen

Truyens Himke

Lyra stal dit weekend zeker en vast de show door een 5-1 voorsprong weg te geven  in een 7-7 gelijkspel. Klinkt zeer spectaculair maar wat Evergem deed is niet veel beter. 1-0 voor tegen een ploeg zonder goalie weg geven?

Wie dit weekend aan Derde A denkt, denkt zonder twijfel aan Lyra’s 7-7. 5-1 voor staan aan de rust, er zelfs nog 6-3 en 7-4 van maken en dan in de laatste elf minuten nog drie tegen doelpunten slikken. Wie zich wil reppen in derde moet beter presteren en kan zich zulke stoten niet veroorloven. Zie verslag

Het klink zeer spectaculair maar Evergem deed niet veel beter tegen Racing. Racing begon het gretigste aan de wedstrijd maar kon niet afwerken.
En bij de eerste aanval van Evergem had Racing pech, keeper Bogaerts raakt in het duel zwaar geblesseerd, kuit- en voetbeen gebroken. Hij wordt vervangen door Mertens.
Diezelfde Mertens duikt net na de rust wild in de voeten van de aanvallende De Wispelaere, penalty en rood zijn logisch gevolg.
Aanvaller Scheers onder de lat kan de bal niet stoppen, 1-0. Maar de Mechelaars geven niet op en Evergem kruipt terug. In de blessure tijd krijgt Racing dan toch waar het recht op heeft via Karami, de gelijkmaker.
Ook hier hetzelfde liedje, als je op zo een moment niet kan winnen Evergem. Stel dan je zelf de vraag of je wel thuis hoort in derde nationale.

Bij Racing is de vraag hoe het nu moet evolueren. Eerste keeper waarschijnlijk voor de rest van het seizoen out, tweede keeper rood en enkele weken geschorst. Al liet Scheers buiten die penalty niets binnen lijkt het mij niet meteen de perfecte oplossing.
En dan te zeggen dat dit reeds de vierde rode kaart is voor Racing in acht wedstrijden, niet slecht, niet slecht. Plus nog een hele hoop geel, ook dat gaat doorwegen in de toekomst. Hier volgt dan ook de vraag, “wordt dit een ploeg zonder spelers?”

In de overige duels ging het minder zwaar aan toe. Maar ook daar zijn enkele verrassingen te noteren.
FCN Sint-Niklaas bracht voor de eerste maal dit seizoen Torhout tot de nederlaag. FCN speelde fris en aanvallend en leidde aan de rust met 1-0 via Crv. In de tweede helft was het eerst Torhout dat scoorde maar kon nadien niet beletten dat FCN verder uitliep. 3-1 eindstand.
De tweede in de rangschikking wist ook niet te winnen, Denderhoutem speelde op eigen veld 1-1 gelijk tegen Wevelgem.
En dit alles ten goede van het 100 jarige KV Mechelen. KV speelde thuis tegen Sporting West 2-1. Dat op die manier iets dichter bij de top aansluit. Zie verslag